Popular tips

Wat kost gekleurd glas?

Wat kost gekleurd glas?

De prijs van gekleurd glas

Soort gekleurd glas Prijs per vierkante meter
Enkel glas €70
Gelakt €110
Gehard €110
Hittebestendig €130

Wat kost glas op maat snijden?

Alle soorten glas kunnen op maat worden gemaakt, van dubbel glas tot gehard glas. Bent u benieuwd wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn?…Prijzen van glas op maat.

Type glas* Gemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
HR ++ € 130
HR +++ € 170
Draadglas € 100
Gehard glas € 120

Waar koop ik glas?

Bij GlasGigant.nl zijn diverse soorten glasplaten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gehard glas, figuurglas, brandwerend glas en draadglas.

Waar kan ik gekleurd glas kopen?

Als u als glazenmaker of particulier op zoek bent naar Parsol glas dan slaagt u zeker op Glaskoning.be. Het gekleurd enkel glas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd.

Wat is gekleurd glas?

Onder gekleurd glas wordt verstaan al het glas dat niet neutraal van kleur is. Glas heeft van zichzelf een groenige gloed, maar is zoals we kennen in heel veel toepassingen als vensterglas, autoglas, glazen deuren, isolatieglas enzovoorts van een neutrale kleur. Al het andere is al dan niet door en door gekleurd.

Welke kleur heeft rookglas?

Zoals de naam al doet vermoeden, is gerookt glas een transparant, doorschijnend glas. Hoe dikker de wanddikte, hoe donkerder de grijstint. Met de aanduiding rookglas wordt dus de look van dit soort glas aangeduid.

Wat kost 5mm glas?

Een andere radius is mogelijk, maar op aanvraag via de mail. Om het gebruik van verpakkingsmaterialen te verminderen wordt het glas niet standaard verpakt….Levertijd.

Gehard glas 10 werkdagen
Glazen tafelbladen 10 werkdagen
Glas met facet (sierrand) +1 week extra
Gekleurde spatwanden 15 werkdagen

Wat kost rookglas?

Wat kost glas?

Soort glas Gemiddelde prijzen Kenmerk
Enkel glas € 40 – € 60 Makkelijk en snel te plaatsen, lage isolatiewaarde
Dubbel glas € 70 – € 120 Dubbele glazen met lucht ertussen, gemiddelde isolatiewaarde
HR++ glas € 120 – € 170 Dubbele glazen met edelgas ertussen, hoge isolatiewaarde

Wat kost geribbeld glas?

Spiegeldraadglas: De duurste van de drie. Deze vraagt wat meer afwerking en is dan ook aan beide kanten gepolijst, dit zorgt voor een glad resultaat en maakt het glas doorzichtig, net als een normale ruit. Gemiddelde kosten voor spiegel draadglas ligt tussen de €100,- en €150,- per vierkante meter.

Wat is zwart glas?

Gekleurd glas is “in de massa gekleurd glas”. Bij het glasproductieproces worden er in de glasoven grondstoffen toegevoegd die de kleur geven aan het glas. Het glas blijft wel doorzichtig maar dan met een tintje eraan. grijs glas van 10 mm dikte zal hierdoor donkerder zijn dan grijs glas van 4 mm dikte.

Hoe krijg je gekleurd glas?

Gekleurd glas wordt in de glasfabriek gemaakt door verschillende grondstoffen toe te voegen voordat het glas gesmolten wordt in de oven. Eigenlijk kun je het zien als een soort kleurstof die wordt toegevoegd. Chroomerts is een stof dat ervoor zorgt dat glas een groene kleur krijgt.

Waarom glas op kleur scheiden?

Waarom is het belangrijk om glas op kleur te scheiden? Omdat de glasscherven dan beter kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe potjes en flessen. Het goed scheiden van glas is vooral belangrijk voor het recyclen van wit (transparant) glas. Van wit glas is er minder dan van gekleurd glas.