Popular tips

Is de pil nog veilig bij een doorbraakbloeding?

Is de pil nog veilig bij een doorbraakbloeding?

Veel vrouwen hebben geregeld last van doorbraakbloedingen of spotting. Met uitzondering van bovengenoemde situaties heeft dat geen invloed op de betrouwbaarheid van de pil.

Hoe lang stoppen met pil bij doorbraakbloeding?

Mag ik na 7 dagen pilpauze alweer beginnen terwijl ik nog bloedverlies heb? De pilpauze mag niet langer duren dan 7 dagen. Ook wanneer je nog bloedverlies hebt moet je weer beginnen met de volgende strip. Anders heb je kans op zwangerschap.

Kan je zwanger worden als je tussentijdse bloedingen?

Wanneer je iedere maand op hetzelfde moment in je cyclus last hebt van zo’n doorbraakbloeding is het makkelijk om je vruchtbare dagen te bepalen. Als je zwanger wilt worden is het goed om te weten dat je 12 uur voor en 12 uur na deze tussentijdse bloeding op je vruchtbaarste bent.

Hoe lang stopweek na doorbraakbloeding?

Als de vrouw de OAC doorslikt zonder stopweek kan men bij doorbraakbloedingen adviseren een stopweek in te lassen en na maximaal zeven stopdagen het doorslikken te hervatten tot aan de volgende doorbraakbloeding. De periode dat een vrouw kan doorslikken zonder spotting wordt dan vaak steeds langer.

Wat te doen tegen een doorbraakbloeding?

Wat te doen bij een doorbraakbloeding? Neem contact op met je huisarts bij hevig bloedverlies tijdens de eerste paar maanden pilgebruik of als het na enkele dagen niet is gestopt. Je kunt dan samen op zoek naar een andere anticonceptiepil.

Hoe lang kan een tussentijdse bloeding duren?

Je kan een doorbraakbloeding hebben in de eerste maanden dat je de pil gebruikt. Dat komt omdat je lichaam zich nog moet aanpassen. Als dat langer dan 3 of 4 maanden duurt, kan je beter aan je arts vragen om je een andere pil voor te schrijven.

Kan je een beetje bloeden tijdens de ovulatie?

Een ovulatiebloeding is een lichte bloeding die je rond het moment van je eisprong kan opmerken. Ongeveer 3% van de vrouwen verliest wat bloed tijdens haar eisprong.

Hoe kun je een Doorbraakbloeding stoppen?

Waarom krijg je een Doorbraakbloeding?

Oorzaken van een doorbraakbloeding Een doorbraakbloeding wordt meestal veroorzaakt door hormonale onbalans. Dit kan veroorzaakt worden door: Een pil met te veel progesteron. Een pil met te weinig oestrogenen.