Useful tips

Wat als je pijn hebt in je onderbuik?

Wat als je pijn hebt in je onderbuik?

Buikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Meestal gaat buikpijn vanzelf over binnen een paar dagen. Dit kan helpen: Eet gezond, met veel vezels (fruit, groente, volkorenbrood)

Waarom doet ongesteld worden pijn?

Pijn bij je ongesteldheid komt doordat je baarmoeder samentrekt. Dat samentrekken geeft de krampen. Dit gebeurt om het slijmvlies van de baarmoeder naar buiten te laten gaan.

Is buikpijn bij zwangerschap normaal?

Zwanger en buikpijn Tijdens je zwangerschap is het normaal dat je af en toe last hebt van lichte buikpijn. Er verandert veel in je buik en dit kan soms voor een onprettig gevoel zorgen. Zo kan pijn in de onderbuik als je zwanger bent in de eerste weken veroorzaakt worden door de innesteling.

Hoe krijg je pijn in je onderbuik?

Pijn in je onderbuik wordt heel vaak veroorzaakt door een voedselallergie of voedselintolerantie. Zo kun je hevige, lage buikpijn krijgen als je de eiwitten in bijvoorbeeld koemelk, soja, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, sesam, varkensvlees, gluten, eieren of schaaldieren niet goed kunt verdragen.

Wat kan de pijn in de onderbuik duiden?

Rechtsonder pijn in de buik kan duiden op irritatie van de appendix van de blinde darm. Pijn in de maagstreek of onder het borstbeen duidt op maagproblemen. Pijn rechts in de bovenbuik hoort bij een aandoening de galblaas. Pijn laag midden in de onderbuik kan duiden op een ontsteking van de blaas. Bij vrouwen kan er een ontsteking zijn van de

Wat zijn de oorzaken van pijn in de onderbuik bij vrouwen?

De meest voorkomende reden voor pijn in de onderbuik of een drukkend gevoel gevoel in de onderbuik bij vrouwen is menstruatie. Courante oorzaken van drukkend gevoel in de onderbuik. Diverticulitis. Gasvorming. Dyspepsie. Liesbreuk. Blaasontsteking. Menstruele krampen.

Waar komt pijn in de rechter onderbuik voor?

Pijn rechtsonder in je buik komt meestal van je dikke darm of je blinde darm. Bij vrouwen kan pijn in de rechter onderbuik soms ook van de eierstok komen. Pijn midden-onder in je buik (rond de navel) wijst bij vrouwen meestal op problemen met de blaas of baarmoeder en bij mannen op prostaatklachten.