Useful tips

Waarom doet de onderkant van mijn knie pijn?

Waarom doet de onderkant van mijn knie pijn?

Een overbelasting van de pees onder de knie (pes anserinus superficialis) kenmerkt zich door pijn aan de binnenzijde of voorzijde van de knie, schuin onder de knieschijf. In het bovenbeen komen drie pezen bij elkaar en lopen dan als één pees verder naar de aanhechting op het onderbeen.

Wat doen bij een overbelaste knie?

Voordat we een lopersknie kunnen behandelen, moeten we eerst de oorzaak van de overbelasting achterhalen. Uw (sport)fysiotherapeut kan de knie behandelen met diepe dwarse fricties, massage van de omliggende spieren, het aanpassen van de trainingsbelasting en het maken van een trainingsschema op maat.

Waar zit de patellapees?

De kniepees loopt van de knieschijf naar het onderbeen. Bij kracht-ontwikkeling of overmatige belasting kan de pees gaan irriteren. Klachten kunnen ontstaan bij bijvoorbeeld hardlopen en springen. De namen springersknie of jumpersknie worden ook vaak gebruikt om de ontsteking van de patellapees te benoemen.

Wat is de oorzaak van pijn in de knie?

Er zijn vele oorzaken voor pijn aan de binnenkant van de knie. Het kan zijn dat je acute pijnklachten hebt of dat de klachten langzaam zijn ontstaan. Je kunt je knie niet meer volledige belasten. Zwelling kan ervoor zorgen dat je je knie niet meer goed kunt bewegen. Lees in dit artikel wat het kan zijn en wat je er aan kan doen.

Hoe raadplegen een kniepijn?

Huisarts raadplegen 1 je knie heeft een uitgesproken afwijking of is sterk opgezwollen 2 je knie kan je niet volledig buigen of strekken 3 je ervaart extreme kniepijn 4 je hebt hoge koorts 5 je kan niet lopen op de aangedane knie 6 het gebied is rood en heet

Wat is gezwollen knie?

Een gezwollen knie. Een gezwollen knie treedt op als er zich teveel vocht ophoopt in of rond je kniegewricht, ook wel gekend als ‘ vocht in de knie ‘. Een gezwollen knie kan het gevolg zijn van trauma, overbelasting of een onderliggende ziekte of aandoening.