Useful tips

Ce este Japonia?

Ce este Japonia?

Japonia (în japoneză 日本, pronunție japoneză: /nʲihóɴ/, sens literal: „originea soarelui”) este o țară insulară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual „Țara de la originea soarelui.”

Când a început istoria scrisă a Japoniei?

Istoria scrisă a Japoniei a început cu cele Douăzeci și patru de Istorii, o colecție de texte istorice chineze din secolul I d.Hr. Există totuși dovezi ce arată că oamenii au locuit pe insulele japoneze începând cu paleoliticul târziu. După ultima eră glaciară (circa 12.000 î.Hr.) ecosistemul arhipelagului japonez a adăpostit dezvoltarea umană.

Care sunt grupurile etnice în Japonia?

Japonia are o populație de aproximativ 127 milioane de locuitori. Principalele grupuri etnice sunt: japonezi 99%, alții (coreeni, chinezi, brazilieni, filipinezi,etc) 1%. Rata fertilității în Japonia este de 1,4 copii născuți/femeie.

Care este capitala Japoniei?

Tōkyō, Tokyo, uneori scris și Tokio (東京, Tōkyō ?, literal „Capitala de Est”), oficial Metropola Tokyo, este capitala Japoniei și una dintre cele 47 de prefecturi ale țării . Este cea mai populată zonă metropolitană din lume [4] și considerat unul dintre cele mai moderne orașe din lume. [5]

Care sunt principalele particularităţi ale Japoniei?

• Enumera principalele particularităţi ale poziţiei economico-geografice a Japoniei Japonia, numită de japonezi Nipon, ceea ce înseamnă „Răsărit de Soare”, este una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume.

Care este cea mai mare parte a Japoniei?

Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante, ce reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei: Honshu (227414 km2), Hokkaido (78411 km2), Kyushu (42600 km2) și Shikoku (17800 km2), plus numeroase insule mici.

De ce Japonia are resurse umane înalte?

Japonia dispune de resurse umane de muncă înalt calificate şi disciplinate, ce-i oferă posibilitatea de a dezvolta cele mai moderne ramuri industriale. Aceasta se datorează în mare măsură şi faptului că Japonia are o cultură bogată, cu valoroase tradiţii naţionale, care constituie o parte componentă a modului de trai.