Users' questions

Wie is de vijand van de dolfijn?

Wie is de vijand van de dolfijn?

De belangrijkste natuurlijke vijanden van dolfijnen en bruinvissen zijn de wat grotere haaiensoorten, walvissen en in sommige gebieden ook de orka.

Hoe ademt een dolfijn?

Dolfijnen ademen via het blaasgat bovenop hun kop. Ze kunnen niet onbewust ademen, zoals mensen doen.

Wat doet de mens met de dolfijn?

Dolfijnen spelen graag en dat doen ze ook met mensen. Omdat ze in een groepsverband leven heel goed kunnen zwemmen en sterk zijn, kunnen ze ook mensen in nood helpen. Door in een groep om ze heen te zwemmen, kunnen ze mensen zelfs ook tegen haaien beschermen en ze zo naar de kant begeleiden.

Hoe oud wordt een rivierdolfijn?

Dit kan gaan van 2 tot 7 jaar voor vrouwtjes en 3 tot 12 jaar voor mannetjes. Ze zouden zo’n 35 jaar oud worden, maar slechts ongeveer 22 in de Zwarte Zee.

Hoe oud kan een beloega worden?

35 – 50 years
Beluga whale/Lifespan

Waarom eten we geen dolfijn?

Veel Japanners weten zo mogelijk niet dat ze eigenlijk dolfijn eten. Kwik zit in de meeste zeedieren die we eten. Dat komt onder meer door de impact van de industrie. Dolfijnen zijn dus uiterst giftig voor de mens en in Japan zijn burgers al vaker ziek geworden door het voedsel dat ze te eten krijgen.

Waar slaapt een dolfijn?

Dolfijnen slapen nooit echt. Dolfijnen kunnen niet zo lang onderwater. Ze moeten aan de oppervlakte blijven om adem te halen.

Wat kan een dolfijn?

Vanuit hun kop kunnen dolfijnen hoge pieptonen uitzenden die weerkaatsen tegen bijvoorbeeld een vis. De weerkaatsing wordt weer opgevangen in de onderkaak van de dolfijn. Dit heet echolocatie en hiermee kan een dolfijn bepalen hoe groot de vis is, welke kant hij op zwemt en hoe snel de vis zwemt.

Wat is het voedsel van een dolfijn?

Voedsel. Een dolfijn eet vis, garnalen, inktvis of schelpdieren. De dolfijnen eten gemiddeld 8 kilo per dag, maar een vrouwtje dat zwanger is eet wel meer. Dolfijnen kunnen wel proeven.

Waar leeft de rivierdolfijn?

Drie van de vier families leven in de grote rivieren van Azië en Zuid-Amerika: de Ganges, Indus (Platanistidae), de Jangtsekiang (Chinese vlagdolfijn), de Amazone en de Orinoco (Orinocodolfijn). De La Plata-dolfijn leeft langs de oostkust van Zuid-Amerika.

Waar leven beloega’s?

De soort komt voornamelijk voor in de arctische en subarctische zeeën. In Europa ligt hun zuidgrens boven in Noorwegen, maar incidentele waarnemingen in de Noordzee zijn gedocumenteerd. In mei 1966 zwom vanuit Nederland een beloega de Rijn op tot Bonn.

Waar leven Belugas?

Beloegas komen voor in kustwateren in de Noordelijke IJszee en in aangrenzende zeeën. Ze zwemmen in wateren rondom de hele noordpool. Er zijn verschillende populaties. Sommige populaties migreren, andere blijven op dezelfde plek.

Wat kunnen dolfijnen niet onder water?

Onder water ruiken gaat niet, dan stroomt je neus vol water. Maar ze moeten wel adem kunnen halen. Dat doen ze niet met hun bek, maar met een blaasgat op de kop.