Users' questions

Wat kost het inbouwen van een inductiekookplaat?

Wat kost het inbouwen van een inductiekookplaat?

Kostenoverzicht inductie kookplaat aansluiten

Werkzaamheden Kosten
Aansluiten inductie kookplaat €80 tot €150,-
Aansluitsnoer €10,- tot €20,-
Frezen aanrechtblad keuken € 50,-
Extra groep aanleggen stoppenkast €200,- tot €500,-

Hoeveel kost een perilex aansluiting?

Wat kost een perilex aansluiting?

Type klus Prijsindicatie
Perilex stopcontact € 7
Perilex wandcontactdoos € 14 – € 25
Perilex stopcontact laten aansluiten € 85
Verzwaring aansluiting stroomnet (van 1 naar 3 fase) € 225

Wat kost een inductie?

Daarom is van alle soorten kookplaten, de inductie kookplaat de duurste. De gemiddelde prijzen starten bij € 500,- en kunnen voor dure inductiekookplaten oplopen tot wel boven de € 1.500,-.

Wat kost een 2 fase aansluiting?

Verlichting en krachtstroom aanleggen kost tussen de €800 – €1000 inclusief uurloon voor de verzwaring door de installateur. Extra stopcontact plaatsen kost tussen de €50 – €150 inclusief uurloon installateur.

Wat is een Perilex aansluiting voor kookplaten?

Perilex aansluiting voor kookplaten Een inductiekookplaat of keramische kookplaat gebruikt een aparte stekker, het zogenaamde perilex systeem. In de meterkast plaatst de installateur een losse fornuisgroep, terwijl in de keuken een aparte perilex wandcontactdoos wordt gemonteerd.

Wat is een Perilex stekker?

Perilex is een 3-fasen stekker systeem, speciaal voor het aansluiten van elektrische apparaten (zoals o.a. elektrische kookplaten) met een hoog vermogen die niet op één losse eindgroep aangesloten kunnen worden.

Wat is een Perilex wandcontactdoos?

In de keuken wordt dan een Perilex wandcontactdoos gemonteerd. Aan de kookplaat of het fornuis komt dan een Perilex stekker (contactstop). Perilex is er in een 16 A en 25 A uitvoering, in woningen wordt de 16 A uitvoering toegepast (16 A = 16 Ampère).

Wat is de Perilex stekker in de keuken?

Een inductiekookplaat of keramische kookplaat gebruikt een aparte stekker, het zogenaamde perilex systeem. In de meterkast plaatst de installateur een losse fornuisgroep, terwijl in de keuken een aparte perilex wandcontactdoos wordt gemonteerd. Aan het elektrische kooktoestel sluit men een passende perilex stekker (contactstop) aan.