Users' questions

Waar zit de binnenste knieband?

Waar zit de binnenste knieband?

De binnenste knieband (ligament collaterale mediale) is een driehoekige platte ‘band’ aan de binnenzijde van de knie. Deze band zorgt voor de stabiliteit aan de binnenzijde van de knie. Een irritatie van de binnenste knieband kan een chronische irritatie zijn, als gevolg van een afwijkende functie van de knie.

Wat voel je bij een overbelaste knie?

Wanneer de kniebanden van uw knie overbelast zijn, voelt u symptomen als een stekende pijn die erger wordt als u de knie meer belast. Als gevolg van een afwijkende functie van de knieën of voeten kunnen de kniebanden geïrriteerd raken.

Wat te doen tegen stekende pijn in knie?

Het kan op veel manieren gebeuren: u kunt uw knie stoten, ten val komen of tijdens activiteiten uw knie verdraaien. Meestal is er gelukkig niets aan de hand. Door rust te houden en uw knie tijdelijk te ontzien, zal de pijn negen van de tien keer verdwijnen en kunt u uw knie weer volledig belasten.

Wat veroorzaakt pijn aan de binnenkant van de knie?

Pijn binnenkant knie ‘s nachts door jicht. Een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de binnenkant van de knie, ook ’s nachts, is jicht. Mensen met jicht hebben tijdens de nacht een veel grotere kans op een jichtaanval. Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping van urinezuur en kristallen in het kniegewricht.

Wat zijn steken in de knie?

De knie bestaat uit kraakbeen, botten, spieren en ligamenten. Korte en plotselinge steken in de knie of een aanhoudende stekende pijn in een of beide kniegewrichten, is een relatief veel voorkomende klacht. Steken in de knie kunnen acuut of chronisch zijn. Door deze klacht wordt de mobiliteit van het gewricht ernstig beperkt.

Wat zijn de oorzaken van pijn in de onderbuik?

De meest voorkomende oorzaken van pijn in de onderbuik zijn een urinewegaandoening, zoals blaas- of nierproblemen, een darmprobleem, of een probleem met het voortplantingssysteem (bij vrouwen zijn dat de baarmoeder, eileiders en eierstokken). Oorzaken drukkende of stekende pijn in onderbuik. Vaak onschuldig. Rechtsonder.

Wat is de oorzaak van steken in de onderbuik?

Een van de bekendste oorzaken van steken in de onderbuik is een urineweginfectie. Een blaasontsteking kan voor steken in de onderbuik zorgen. Deze steken zijn vaak te herkennen als beginnende prikjes die snel in aantal gaan toenemen. De steken kunnen vervolgens zo erg worden dat men niet meer rechtop kan lopen van de pijn.