Users' questions

Waar kan ik mijn aanslagbiljet terugvinden?

Waar kan ik mijn aanslagbiljet terugvinden?

U vindt uw aanslagbiljet bij ‘Mijn documenten’….Binnen twee weken: per telefoon

  1. Bel naar uw centrum Particulieren. Houd uw identiteitskaart klaar voor u belt.
  2. U kan slechts 1 kopie vragen.
  3. U ontvangt uw aanslagbiljet per post.

Waar kan ik mijn aangifte omzetbelasting terug vinden?

Ga naar Mijn Belastingdienst en log in met uw DigiD. Op de welkomstpagina klikt u op ‘Correspondentie’. In het overzicht zoekt u de aangifte die u nodig hebt. Klik op de link en u kunt de pdf downloaden en opslaan op uw computer óf afdrukken.

Waar vind ik mijn fiscale fiche?

Bij de fiscale fiche vind je ook een controledocument dat de details per maand weergeeft. Je vindt de nieuwe fiche jaarlijks in de loop van de maand april via Vlimpers ((opent in nieuw venster)) > tegel ‘Loon’ > ‘Overzicht Selfservice’ > ‘Salarissen en beloning’ > ‘Fiscale fiche 281.10’ of ‘Andere fiscale fiches’.

Waar kan ik mijn belastingen berekenen?

Elk jaar vind je op de website van de Federale overheidsdienst Financiën een computerprogramma Tax-Calc dat je toelaat je belastingen vooraf en anoniem te berekenen. Je moet je belastingaangifte bij de hand hebben want het programma vraagt de codes die daarop vermeld staan.

Wanneer is de belastingaangifte 2019 verstuurd?

Belastingaangifte 2019. Dien uw aangifte personenbelasting in op Tax-on-web via MyMinfin, uw online belastingportaal. U hebt uiterlijk tot 11 juli 2019 voor het indienen van uw aangifte langs elektronische weg. Voor de papieren aangifte hebt u uiterlijk tot 28 juni 2019. De papieren aangifte wordt verstuurd tussen 7 en 24 mei 2019.

Wat is een personenbelasting in België?

een belasting op het totale inkomen van inwoners van België, ‘ personenbelasting ‘ genoemd (PB) een belasting op het totale inkomen van binnenlandse vennootschappen, ‘ vennootschapsbelasting ‘ (Ven.B) genoemd. Deze belastingen worden vooraf geïnd via voorheffingen (onroerende, roerende en bedrijfsvoorheffing).

Waar kunt u belastingen berekenen?

Via het programma Tax-Calc van de FOD Financiën kunt u op anonieme wijze berekenen welk bedrag aan Personenbelasting u verschuldigd bent of welke som u zal worden teruggestort. Elk jaar vind je op de website van de Federale overheidsdienst Financiën een computerprogramma Tax-Calc dat je toelaat je belastingen vooraf en anoniem te berekenen.

Hoe helpt de FOD bij het invullen van de belastingaangifte?

Hulp bij het invullen. Zoals de voorbije jaren helpt de FOD Financiën de burgers bij het invullen van de belastingaangifte en dit via de volgende kanalen: in de kantoren van de FOD Financiën. via gemeentelijke zitdagen. in verschillende winkelcentra. per telefoon (contact center 0257 257 57)