Users' questions

Kan je parket kleuren?

Kan je parket kleuren?

Eiken houten vloer kleuren Niet iedere houten vloer is geschikt voor een nieuwe kleur. Heb je een eiken vloer en wil je de parket kleur veranderen, dan kan je alle kanten op. Maak de lichte vloer donkerder of de donkere vloer juist lichter: het is allemaal mogelijk.

Kun je donker parket licht maken?

Zelfs een donkere eiken vloer kan, na een flinke schuurbeurt, een prachtige whitewash hebben. Tropische houten vloeren zijn lastiger om een lichtere kleur te geven. Met een olie afwerking blijft het hout donkerder dan met lak. Maar een witte vloer zal het nooit worden.

Kan je zelf parket schuren?

In theorie kunt u zelf uw parketvloer schuren, echter heb ik veel renovatieklussen gezien waar zelf parket schuren leidde tot beschadigingen aan de houten vloer. Een parketvloer schuren is echter niet zomaar een klus, nee u dient doordacht en grondig te werk te gaan.

Hoe vernissen van parket?

Het aanbrengen van vernis is te vergelijken met verven. Breng het middel aan met een verfkwast en strijk met de kwast in de richting van de houtnerven. Laat voldoende droogtijd tussen 2 lagen vernis (raadpleeg verpakking). Afhankelijk van het gebruik van de parketvloer breng je 2 of 3 lagen aan.

Wat voor verf voor houten vloer?

Een houten vloer verven kan met een vloerlak, deze is meestal een dekkende verf of met een transparante parketlak. Beide geven ze je een slijt- en krasvaste vloer. Je kunt vloerverf en parketlak op waterbasis en op terpentine basis krijgen.

Welke verf voor parketvloer?

Kan je donker eiken licht maken?

Donker hout licht maken vergt het nodige werk. De meeste donkere meubels zijn met beits donker gemaakt en daarna afgelakt. Deze lagen moeten eerst helemaal verwijderd worden om een lichte, whitewash uitstraling te krijgen.

Kun je parket lichter maken?

Houten vloer lichter maken, kan dat? Jazeker, Vooral de lichtere houtsoorten zijn daar heel geschikt voor. Vaak zijn vloeren zoals maple, essen, beuken, grenen oranje verkleurd en dus niet meer van deze tijd. Ik heb hiervoor een eenduidig advies, schuren lakken met een blekende lak die je vloer erg mat houdt.