Users' questions

Is BTW nummer geldig?

Is BTW nummer geldig?

Wie wil weten of een ondernemer een geldig btw-nummer in Europa heeft, kan dit nagaan in de VIES-databank. Zo weet je meteen of de ondernemer ingeschreven is voor handelstransacties met bedrijven in andere EU-landen. Je weet dan meteen of de onderneming een geldig btw-nummer heeft.

Wat is vies check?

VIES on-the-web is een online-systeem voor het controleren van btw-nummers van bedrijven en andere organisaties die in de Europese Unie zijn ingeschreven voor het leveren van goederen of diensten over de binnengrenzen heen.

Waarom is mijn BTW nummer niet geldig?

Er zijn verschillende redenen waarom je btw nummer wordt afgekeurd: Je btw nummer is niet geactiveerd voor transacties. Neem contact op met de Belastingdienst. Het bedrijf is kort geleden ingeschreven bij de KVK en staat nog niet in de database van de Belastingdienst.

Hoe controleren of iemand btw plichtig is?

Hoe weet je of iemand btw-plichtig is? Als je ontvanger in de EU is gevestigd, zou je je kunnen beroepen op het btw-nummer van je ontvanger. Als je de naam van de organisatie en het adres kent, kun je het Belgisch btw-nummer opzoeken op de website van de Kruispuntenbank van Ondernemingen (KBO).

Wat is de geldigheid van een btw-nummer of ondernemingsnummer?

De geldigheid van een binnenlands btw-nummer of ondernemingsnummer kan u hier opzoeken. Stel hier je vraag aan de UNIZO Ondernemerslijn. Of bel naar het gratis nummer 0800/20.750 voor je dagelijkse ondernemersvragen,

Hoe kunt u Btw nummers opzoeken in België?

Via NetOnline is het mogelijk om btw nummers op te zoeken van Belgische bedrijven. Hier kunt U de geldigheid van alle Europese BTW nummers opzoeken. Klik Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.

Hoe kunt u een btw-nummer opzoeken bij de KBO?

U kunt hier zoeken op basis van de gegevens in de kruispuntbank van ondernemingen (KBO). Met de functie BTW VIES kunt u een btw-nummer opzoeken of beter gezegd de geldigheid hiervan controleren. U kunt op deze wijze zowel Belgische als buitenlandse btw-nummers controleren in plaats van ze op te vragen bij de KBO.

Waar kunt u het btw-identificatienummer controleren?

Wilt u het btw-identificatienummer van uw klant controleren? Ga dan naar de internetsite van de Europese Commissie. U kunt hier de btw-identificatienummers van uw afnemers uit alle EU-lidstaten controleren. Dus ook die van uw Nederlandse afnemers.