Users' questions

Hvem skal omregistrere bil ved salg?

Hvem skal omregistrere bil ved salg?

Når du har solgt et køretøj, har køber 4 hverdage til at omregistrere (ejer-/brugerskifte) eller afmelde køretøjet. Indtil køretøjet er omregistreret, er det dig som sælger, der betaler afgifter og ansvarsforsikringer på bilen.

Kan man selv omregistrere sin bil?

Både som privat køber og sælger kan du selv stå for omregistrering af bilen. Du kan omregistrere en bil uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Det kan gøres hos FDM eller online. FDM anbefaler, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen.

Kan man omregistrere en bil der skal til syn?

Hvis bilen ikke er løbende har været til bilsyn og er blevet godkendt eller hvis det periodiske syn slet ikke er blevet overholdt, så skal bilen til syn, inden den kan skifte ejer. Det samme gælder, hvis bilen har været afmeldt i mere end et år eller er registreret i udlandet.

Kan man omregistrere en bil der er afmeldt?

Hvis du køber et brugt køretøj, der har været afmeldt, skal det registreres igen. Du kan selv omregistrere de fleste køretøjer på nettet ved at logge på Motorregistret. Du skal bruge køretøjets registreringsattest, dit NemID og dit dankort.

Hvornår skal man omregistrere bil?

Fra den 1. januar 2021 skal virksomheder og borgere omregistrere et køretøj senest fire hverdage efter, de har købt køretøjet. Hvis bilister af andre årsager ophører med at være ejer eller bruger af et køretøj, er fristen også fire hverdage. Hidtil har fristen været på tre uger.

Hvad gør man når man skal sælge sin bil?

Som bilsælger skal du:

  1. Aldrig lade en køber prøvekøre din bil alene.
  2. Tjekke, at køberen har kørekort, før I prøvekører bilen sammen.
  3. Sikre at der udarbejdes en slutseddel.
  4. Bede om kontant betaling, bankoverførsel/straksoverførsel eller MobilePay.

Hvornår kan man omregistrere bil?

Hvor kan jeg omregistrere min bil uden registreringsattest?

Det er desværre ikke muligt, at foretage en omregistrering uden registreringsattest. Skat kræver ved omregistrering, at der er styr på registreringsattesten, og denne er en vigtig brik i efterskifte af bil. Har du mistet bilens registreringsattest er det derfor nødvendigt at kontakte Skat og bestille en ny.

Hvordan omregistrere man en bil uden NemID?

For at kunne omregistrerer nummerpladerne, skal du have følgende med som dokumentation:

  1. Billede ID – fx kørekort eller pas.
  2. Seneste originale registreringsattest – Vi beholder den, og Skat sender dig en ny.
  3. Evt. fuldmagt til den person, som skal omregistrerer for dig – Åben og download fuldmagten i PDF.

Hvor hurtigt kan man omregistrere en bil?

Når du sælger et køretøj, er det den nye ejer, som skal sørge for at få omregistreret (ejerskiftet) køretøjet inden for 3 uger. Er der gået mere end 3 uger, og køretøjet fortsat er registreret i dit navn, anbefaler vi dig at kontakte SKAT for yderligere vejledning.

Kan man omregistrere før syn?

Fristen for et periodisk syn ændres ikke i forbindelse med omregistreringen. Derfor bør du som sælger altid informere den nye ejer, hvis du forud for salget har modtaget en indkaldelse til syn.

Kan man omregistrere en bil med gæld?

Ønsker du at sælge en bil med gæld, så er det vigtigt du husker at informere køberen herom. Gælden følger nemlig med bilen og ikke personen, som stiftede gælden til at starte med. Den forsvinder herved ikke, når der sker et ejerskifte og et andet navn bliver noteret på registreringsattesten.

Kan du omregistrere din forsikring?

Ved omregistreringen får dit forsikringsselskab får automatisk besked fra SKAT om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskifte. Den forudbetalte vægt- eller ejerafgift refunderes til dig.

Hvordan kan du omregistrere din bil?

Du kan omregistrere bilen i motorregistret online på skat.dk, mens du sidder i ro og mag derhjemme. Du skal bruge køretøjets registreringsattest og dit NemID. Omregistrering af bil gennem Motorregistret koster Kr. 340,- 2. Du kan omregistrere din bil hos en nummerpladeoperatør En nummerpladeoperatør er typisk en synshal eller en bilforhandler.

Hvordan dækker forsikringen for en bil?

Sådan dækker forsikringen. I op til tre uger efter salget af en bil, er bilen dækket af sælgers forsikring, hvis bilen ikke forinden er omregistreret til den nye ejer. Ved omregistreringen får dit forsikringsselskab får automatisk besked fra SKAT om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskifte.

Hvordan Køber du en bilforsikring hos Ida forsikring?

Det er dog meget vigtigt, at du fortæller forhandleren, at bilen skal indregistreres hos Tryg som forsikringsselskab. IDA Forsikring formidler forsikringer gennem Tryg, og derfor skal forhandleren vælge Tryg. Derefter skal du købe en forsikring til din bil gennem vores online beregner.