Other

Kan je stappen met gebroken middenvoetsbeentje?

Kan je stappen met gebroken middenvoetsbeentje?

Meestal heb je een ongeval gehad waarna je plots veel pijn kreeg aan je voet. Stappen en zelfs steunen kunnen moeilijk zijn. Dikwijls zwelt de voet op. Een stressfractuur van (een van) de middenvoetsbeentjes komt vaak voor na langdurige belasting, bijv.

Wat te doen bij een gebroken middenvoetsbeentje?

Indien de breuk in de middenvoetbeentjes zit, is het afhankelijk van de pijn en de zwelling of een stevige schoen voldoende is, of dat er gips moet worden gegeven. Wanneer de breuk in de voetwortelbeetjes zit, zal gips vaak wel nodig zijn, meestal in combinatie met enige tijd niet mogen belasten van de voet.

Wat zijn de symptomen van gebroken middenvoetsbeentje?

Symptomen Gebroken Middenvoetsbeentje. Bij een gebroken of gescheurd middenvoetsbeentje is er vaak een moeilijk te beschrijven pijn aanwezig in de middenvoet. Meestal is de pijn plotseling ontstaan tijdens het lopen. De klachten worden erger bij veel lopen en staan.

Wat zijn de middenvoetsbeentjes?

De middenvoetsbeentjes zijn vijf afzonderlijke botten die in de voet de verbinding verzorgen tussen de tenen en de voetwortelbeenderen. Als je een of meer van deze botten breken, wordt dit een middenvoetfractuur genoemd. Ongeveer een derde van alle voetfracturen zijn middenvoetfracturen.

Wat is een gebroken voet?

Een gebroken voet (fractuur): Symptomen en behandeling. Een gebroken voet betekent dat één of meerdere van de voetwortelbeentjes en/of de middenvoetsbeentjes een breuk vertoond. In dit artikel bespreken we de oorzaak, symptomen en de behandeling van een gebroken voet.

Wat is de pijn in de middenvoet?

Bij een gebroken of gescheurd middenvoetsbeentje is er vaak een moeilijk te beschrijven pijn aanwezig in de middenvoet. Meestal is de pijn plotseling ontstaan tijdens het lopen. De klachten worden erger bij veel lopen en staan. De pijn wordt minder bij het dragen van een stevige schoen.