Other

Hoeveel is een WW-uitkering 2021?

Hoeveel is een WW-uitkering 2021?

WW-uitkering 70% van laatstverdiende salaris De WW is in de eerste 2 maanden na ontslag 75% van het laatstverdiende salaris, daarna 70%. De hoogte van de WW is gemaximeerd. Het maximale dagloon is 223,- per dag, zodat maximale WW-uitkering ruim 39.000,- per jaar bedraagt.

Heb ik recht op een WW-uitkering?

U heeft recht op een WW-uitkering als u: 5 uur of meer van uw arbeidsuren per week verliest en geen recht hebt op loon over die uren; direct beschikbaar bent voor betaald werk; minimaal 26 weken heeft gewerkt in de 36 weken voordat u werkloos werd (wekeneis).

Wat is de hoogte van een WW-uitkering?

De hoogte van uw WW-uitkering hangt af van uw salaris. Uw WW-uitkering is de eerste 2 maanden 75% van het dagloon. Na deze 2 maanden is de hoogte 70% van uw dagloon. Het dagloon is het loon dat u het afgelopen jaar gemiddeld per dag verdiende.

Hoe lang duurt het voordat je een WW-uitkering krijgt?

Als wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 4 weken na de eerste dag van uw werkloosheid een beslissing van ons. Wij laten u dan weten of u recht heeft op een WW-uitkering.

Wanneer heb ik recht op een WW-uitkering?

Wanneer heb ik recht op een WW-uitkering? Als u werknemer bent en geheel of gedeeltelijk werkloos wordt, heeft u mogelijk recht op een WW-uitkering. Hiervoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Als u in loondienst werkt, bent u automatisch verzekerd voor de WW.

Hoe kunt u uw WW-uitkering berekenen?

Met deze rekentool kunt u aan de hand van uw persoonlijke gegevens snel de duur en de hoogte van uw WW-uitkering berekenen.

Wat is de maximale duur van de WW-uitkering?

De maximale duur van de WW-uitkering is (sinds 2019) 24 maanden. Een periode kunt u aangeven met twee jaartallen met daartussen een streepje (min-teken, zonder spaties). Jaartallen en periodes mogen ook gecombineerd worden, weer gescheiden door een komma en/of spatie.

Is u verzekerd van een WW-uitkering?

Dan kunt u meestal geen aanspraak maken op een WW-uitkering. Bent u na een herbeoordeling gedeeltelijk arbeidsgeschikt verklaard, maar heeft u nog geen passend werk gevonden? Dan heeft u mogelijk wel recht op een WW-uitkering. U hoeft dan niet te voldoen aan de jareneis van de WW.