Guidelines

Wat kost een elektrische kookplaat aansluiten?

Wat kost een elektrische kookplaat aansluiten?

In totaal moet je rekenen op een bedrag tussen de € 200,- en € 750,-. Dit bedrag komt dus bovenop de kosten voor de aanschaf en het aansluiten van de kookplaat. Je betaalt de elektricien allereerst voor het op orde maken van de elektriciteit in de keuken.

Waar kun je een kookplaat op zetten?

Je plaatst een kookplaat zonder problemen onder een raam of in de hoek van je keuken. Houd wel rekening met 10 centimeter afstand tussen je kookplaat en brandbare spullen zoals gordijnen en houten kasten. Tegenwoordig plaats je een ook gaskookplaat gemakkelijk onder het raam.

Hoe duur is een kookplaat?

De gemiddelde prijzen starten bij € 500,- en kunnen voor dure inductiekookplaten oplopen tot wel boven de € 1.500,-. De aanschafprijs is duur, maar een inductie kookplaat is wel zuinig in gebruik. Gemiddeld zal je jaarlijks een bedrag van rond de € 38,- kwijt zijn.

Hoe installeer ik een elektrische kookplaat?

Voor het aansluiten van een elektrische kookplaat is het belangrijk dat je verstand hebt van elektra. De stekker moet namelijk nog op de kookplaat worden aangesloten. Heb je geen verstand van elektra, laat dit dan door een erkend elektricien doen. De kookplaat verder inbouwen wijst zich vanzelf.

Waarom is een elektrische kookplaat niet aangesloten op een stopcontact?

Omdat een elektrische kookplaat veel stroom verbruikt kan deze niet worden aangesloten op een normaal stopcontact. Dit komt omdat een enkele groep een maximum vermogen kan leveren van 230V x 16A = 3680 Watt. Een kookplaat vebruikt al snel zo’n 6000 Watt.

Wat is de aansluiting van kookplaten?

De aansluiting van kookplaten (AREI): De aansluiting dient conform het AREI te gebeuren. Wij raden aan om een krachtige inductie kookplaat (>5,5KW <8KW) op een aparte. kring te plaatsen en bij mono fase aansluiting op een 40A zekering met 100mA. verliesstroomschakelaar over te stappen.

Wat is een gasslang voor een gaskookplaat?

Voor het aansluiten van een gaskookplaat heb je een rvs gasslang nodig. Draai de gaskraan dicht, zodat er geen gas ontsnapt. Plaats daarna altijd een comfooraansluiting op de kookplaats, zodat de slang goed aansluit. Monteer dan de gasslang op zowel de kookplaat als de gaskraan.