Guidelines

Kan schoonmaakazijn op hout?

Kan schoonmaakazijn op hout?

Azijn is slecht voor uw houten terras, vlonder of steiger vanwege de hoge zuurgraad. Deze hoge zuurgraad kan ervoor zorgen dat uw hout verkleurd en op sommige plekken krom trekt. Door de hoge zuurgraad tast u niet alleen de groene aanslag aan maar ook het milieu eromheen.

Hoe maak je hardhout schoon?

Hoe doe je het? Los 10 eetlepels groene zeep (of 5 eetlepels groene zeep en 5 eetlepels soda) op in 10 liter warm water. Verdeel het mengsel over het terras en begin te schrobben met een harde niet-metalen borstel. Laat even intrekken en spoel achteraf grondig schoon met water.

Hoe lang gaat een houten vlonder mee?

Hardhout ( keruing ) 10 tot 15 jaar. Douglas hout 10 tot 15 jaar. Geimpregneerd Grenen 10 tot 15 jaar. Niet alleen het type vlonderplank maar ook de onderregels en piketpalen bepalen hoe lang u vlonder mee gaat.

Hoe terrasplanken reinigen?

Los ongeveer 10 eetlepels groene zeep op in 10 liter warm water, verdeel het over je terras en begin met schrobben. Laat het even intrekken en spoel nadien grondig na met schoon water. Tip: in plaats van 10 eetlepels groene zeep kun je ook kiezen voor een mengeling van 5 eetlepels groene zeep en 5 eetlepels soda.

Wat is een houten vlonder?

Hout is een natuurlijk product en een stijlvolle aanvulling aan je tuin. Je kunt kiezen voor verschillende houtsoorten. Op een gegeven moment kan zich groene aanslag gaan vormen op je vlonder, hierbij gaat het om mos en algen. Het is aan te raden minstens een keer per jaar je houten vlonder goed schoon te maken.

Hoe maak je jouw vlonder schoon?

Hoe maak je jouw vlonder schoon? Begin met het verwijderen van de groene aanslag. Je kunt dit eraf halen met een bezem. Gebruik geen harde bezem, want je kunt je vlonder dan onbedoeld beschadigen. Maak dus gebruik van een zachte bezem.

Wat is een reiniging van een houten vlonder?

Voor de reiniging van een houten vlonder bestaan er heel wat verschillende mogelijkheden. Je kan het terras bijvoorbeeld schrobben met een mengsel van groene zeep en water (en eventueel wat schoonmaaksoda), of met een sopje van een vierde bleekwater en drie vierden water. Ook water aangelengd met azijn kan een groot verschil maken.