Guidelines

Kan mijn meterkast zonnepanelen aan?

Kan mijn meterkast zonnepanelen aan?

Hoofdaansluiting 1 x 25A Gaat u niet meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen aansluiten? Dan kunt u de omvormer altijd zonder problemen aansluiten op uw meterkast. Uw omvormer levert niet meer dan (4500/230V) = 19 Ampère. Deze omvormers kunt u altijd aansluiten, ongeacht de grootte van uw hoofdaansluiting.

Hoe worden zonnepanelen aangesloten op de meterkast?

De aansluiting aan de hoofdmeter en hoofdzekering Er wordt vanuit de omvormer een kabel aangelegd naar de meterkast. Dit is nodig om de opgewekte stroom vanuit de zonnepanelen (via de omvormer) naar de meterkast te geleiden. Hiermee worden de zonnepanelen aangesloten op de hoofdmeter en hoofdzekering.

Welke automaat voor zonnepanelen?

De meest gangbare installatieautomaten die worden gebruikt zijn de B16 automaten. Wij raden aan om hiervoor altijd veilige A+ Merken te nemen, hierdoor bent u zeker van veilige B karakteristiek installatieautomaten. Met zonnepanelen gebruik je uitsluitend B karakteristiek installatieautomaten.

Hoeveel zonnepanelen op 3x25a?

Hier een overzicht van maximale aansluitwaarden:

Hoofdaansluiting Max groepzekering Max vermogen installatie
1 x 25A 16A 3.680 Watt
1 x 35A 25A 5.750 Watt
1 x 40A 25A 5.750 Watt
3 x 25A 3 x 16A 3 x 3.680 Watt

Is er subsidie voor zonnepanelen?

De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Wat voor aansluiting heb je nodig voor zonnepanelen?

De meeste huishoudens hebben een aansluiting van 1 x 35A of 3 x 25A. De hoofdaansluiting vergroten van 1 x 25A naar 1 x 35A is soms gratis, of u betaalt eenmalig een relatief klein bedrag. De stroom die de omvormer levert aan de AC (wisselstroom) kant, kunt u terugvinden in de specificaties van de omvormer.

Welke aansluiting heb ik nodig voor zonnepanelen?

Welke kabel moet ik hebben voor de omvormer zelf aansluiten in de meterkast?

Vanuit de omvormer gaan we met normale YMVK kabel door naar de meterkast. Belangrijk hierbij is dat de juis- te dikte van de kabel wordt gekozen.

Wat voor aardlekschakelaar heb ik nodig voor zonnepanelen?

Omvormers uitgerust met een scheidings transformator mogen worden beveiligd met een aardlekschakelaar Klasse A (TYPE A). Omvormers zonder scheidingtransformator MOETEN worden beveiligd met een aardlekschakelaar Klasse B (TYPE B).

Welke grondkabel voor zonnepanelen?

Bekabeling zonnepanelen De bekabeling van zonnepanelen zorgt ervoor dat de stroom die de panelen opwekken naar de omvormer kan (de solarkabel), en van de omvormer naar de meterkast (YMVK-kabel of grondkabel). Het is belangrijk om deze zonnepanelen bekabeling op de juiste manier aan te leggen vanwege de veiligheid.

Hoeveel zonnepanelen mag je leggen als particulier?

Aantal zonnepanelen nodig

Gewenste jaarlijkse opbrengst (kWh) Aantal panelen nodig
2000 7
3000 10
4000 13
5000 16

Hoeveel zonnepanelen op een groep?

Hoeveel zonnepanelen kan ik op een bestaande groep installeren? Op een bestaande groep mag u een omvormergroep tot maximaal 500 Watt AC vermogen installeren. Dit wordt normaal bereikt door bv 3 panelen van 190 Wattpiek op een 500W omvormer aan te sluiten zoals een Steca 500 of een Soladin 600.