Guidelines

Kan ik mijn postzegels nog gebruiken?

Kan ik mijn postzegels nog gebruiken?

Je mag oude en nieuwe postzegels plakken op je poststuk. Let er daarbij wel op dat de oude postzegels nog geldig zijn én dat je genoeg postzegels plakt, passend bij het actuele verzendtarief. Je kunt hiervoor ook speciale ‘bijplakzegels’ gebruiken.

Welke zegels zijn nog geldig?

De postzegels die nu geldig zijn en geldig blijven, zijn: Nederland 1 en 2 (voor verzending vanuit Nederland naar een adres in Nederland) Europa 1 en 2 (voor verzending vanuit Nederland naar Europese landen) Wereld 1 (voor verzending vanuit Nederland naar landen buiten Europa)

Welke postzegels zijn nog geldig in België?

Elke ongestempelde Belgische postzegel die uitgegeven werd na 2 oktober 1961 is vandaag nog altijd geldig. Je moet er alleen voor zorgen dat je de brief voldoende frankeert. Je kunt de zegels wel alleen gebruiken voor je gewone briefwisseling, niet voor het aantekenport of bericht van ontvangst.

Wat is de postzegel internationaal?

Een postzegel met het woord Internationaal is voor een brief tot twintig gram met een buitenlandse bestemming. Daarnaast zijn er nog postzegels met gereduceerd tarief voor kerstpost: December. Posttarief Nederland Tariefverhoging Het posttarief is in de afgelopen jaren hard gestegen.

Welke postzegels zijn nu geldig en geldig?

De postzegels die nu geldig zijn en geldig blijven, zijn: Nederland 1 en 2 (voor verzending vanuit Nederland naar een adres in Nederland) Europa 1 en 2 (voor verzending vanuit Nederland naar Europese landen)

Wanneer zijn de postzegels volop beschikbaar?

Tot 1 november 2013 konden deze postzegels, indien ze uitgegeven waren in 1977 of daarna, nog wel gebruikt worden om je post te versturen. Oude postzegels volop beschikbaar Als je een postzegelverzameling hebt (uiteraard met ongebruikte postzegels), kun je die natuurlijk gaan gebruiken om post te versturen.

Wanneer is de decemberzegel geldig?

Decemberzegels. Met de Decemberzegel verstuur je heel voordelig al je kerst- en nieuwjaarskaarten (tot 50 gram). Deze zegels blijven geldig, ook als de postzegeltarieven veranderen. Sinds 2010 staat op alle Decemberzegels het woord ‘December’.