Guidelines

Hoe washandjes wassen?

Hoe washandjes wassen?

Je kan een wasbeurt op 90 graden proberen. Dit doodt alle bacteriën. Maak de rubberen rand van jouw wasmachine eens goed schoon met een sopje van soda. Droog jouw handdoeken en washandjes goed, niet in een dichte kast.

Hoeveel graden moet je handdoeken wassen?

Er zijn veel misverstanden rondom wasvoorschriften, bovendien denken veel mensen dat wasgoed niet goed schoon wordt als het niet heet genoeg gewassen wordt. In de meeste gevallen worden je handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C.

Kun je handdoeken wassen op 90 graden?

Handdoeken wassen: wasprogramma kiezen Op je wasmachine heb je verschillende soorten wasprogramma’s. Je handdoeken wassen op 90 graden is niet nodig, 60 graden is voldoende.

Waarom handdoeken eerst wassen?

Nieuwe handdoeken wassen voor het eerste gebruik is heel slim, want na zo’n eerste wasbeurt krijgen ze het vermogen om vocht op te nemen. Doe je dit niet, dan drogen ze dus niet fijn af. Gebruik liever geen wasverzachter, want ook dan drogen je (nieuwe) handdoeken minder goed af.

Hoe wassen de handdoeken?

1 Nieuwe handdoeken. 2 Handdoeken wassen. 3 Gebruik geen wasverzachter. 4 Drogen van de handdoeken. 5 Handdoeken nooit strijken. 6 Zwarte zeepvlokken. Voor de ene persoon kan een handdoek niet stevig en hard genoeg aanvoelen, de ander heeft het liefst een zachte, donzige handdoek.

Hoe was je handdoeken tijdens de eerste wasbeurten?

Gebruik de eerste wasbeurten geen wasverzachter maar een scheutje witte natuurazijn. Het is aan te raden handdoeken nooit met wasverzachter te wassen. Laat de handdoeken na de eerste wasbeurten aan de lucht drogen. Let op: handdoeken kunnen in het begin kleuren afgeven in de was. Was ze daarom de eerste keren zo nodig apart.

Hoe wassen handdoeken op 60 graden?

Handdoeken kun je het beste op 60 graden wassen. Een temperatuur van 60 graden doodt bacteriën, waardoor de handdoeken hygiënisch schoon uit de wasmachine komen. Hierdoor heb je kans op weer, een soort schimmel die naar natte hond ruikt. Door handdoeken op 60 graden te wassen, gaat (het grootste gedeelte van) de weerlucht eruit.