Guidelines

Hoe sluit ik een sifon aan?

Hoe sluit ik een sifon aan?

Als de lengtes van de sifon en afvoerpijp bij elkaar aansluiten, kun je de sifon aan de onderkant van de afvoerplug vastdraaien. Draai hem niet overdreven strak aan, dat is niet goed voor de sluiting. Als hij vast zit, zit hij vast. Verbind de andere kant van de sifon met de afvoerpijp.

Hoe afvoer aansluiten?

Bekijk voor je begint de overzichtstekening

  1. stap 1. Bepaal de diameter van de afvoer.
  2. Meet de benodigde stukken op. Meet de benodigde stukken van de afvoerbuis op.
  3. Verbind twee lengtes pijp. Verbind twee lengtes pijp met een mof, bocht, T- of Y-stuk.
  4. Markeer de onderdelen.
  5. Lijm de onderdelen vast.
  6. Schroef de sifon vast.

Welke afvoer wastafel?

Het afvalwater uit de wastafel, toilet, douche, gootsteen, enz., wordt afgevoerd door pvc-afvoerbuizen en hulpstukken.

Welke diameter afvoer wastafel?

Eerst is het belangrijk welke diameter u nodig heeft van de nieuwe afvoerpijp. Een normale maat voor een wastafel of de afvoer van een wasmachine is 40 of 50 mm. Een riool afvoer is 110 mm en is vaak voor het grootste gedeelte in de kruipruimte van een woning gemonteerd.

Hoe groot is de afvoer van de wastafel?

Bepaal welke diameter de afvoer moet hebben. En monteer het sifon. Tip! Voor een wastafel wordt vaak een 32 mm buis gebruikt, maar dit is af te raden omdat deze snel verstopt raakt. Heeft de uitloop van de sifon toch deze diameter, gebruik dan een verloopstuk om hem aan te sluiten op een 40 mm buis.

Hoe moet het wastafelwater worden afgevoerd?

Het wastafelwater moet worden afgevoerd naar een aansluitleiding die een diameter heeft van 50 mm. De horizontale verzamelleiding, waar diverse aansluitleidingen op uitkomen, moet een diameter van 75 mm hebben. Zorg ervoor dat een aansluitleiding altijd afvoert op een bredere verzamelleiding.

Wat is de wastafelplug?

Een wastafel moet meteen het water kunnen afvoeren, ook als je net de stop hebt gebruikt. Een wastafelafvoer bestaat uit een wastafelplug met daaronder een wastafelsifon. Deze laatste dient als stankafsluiter en vormt de overgang naar de aansluitleiding.