Articles

Wie zijn de hoofdpersonen van het boek spijt?

Wie zijn de hoofdpersonen van het boek spijt?

Rolverdeling

Acteur Personage
Dorus Witte Vera
Stefan Collier Jochem
Charlotte Bakker Sanne
Nils Verkooijen Justin

Wat is het thema van het boek spijt?

Thema: Het thema van het boek spijt is pesten en zelfdoding. Samenvatting: Jochem wordt heel erg gepest op school, dat komt omdat hij zo dik is en nooit voor zichzelf opkomt.

Hoe loopt het boek spijt af?

4) Waar en wanneer speelt het verhaal zich af?: het verhaal speelt zich af in een stad met veel jongeren, verder in het verhaal staat er niet in welke stad of provincie ze wonen. Nienke woont zelf in Zandvoort maar waar David woont staat niet in niet boek. Het verhaal speelt zich af in deze tijd.

Is het boek spijt chronologisch?

eindigt op bladzijde 144. 144-3= 141 bladzijdes heeft dit boek. En op de laatste bladzijde is ook duidelijk sprake van tijdvertraging. Alles wordt verteld in chronologische volgorde.

Waar gaat het boek spijt over?

Het verhaal gaat over Jochem die heel erg gepest wordt op school, dat komt omdat hij zo dik is en nooit voor zichzelf opkomt. Wat ze ook met Jochem doen, hij durft er niks van te zeggen. Hij wordt vooral gepest door Sanne, Remco en Justin.

Wie zijn de pesters in het boek spijt?

De bijfiguren in dit boek zijn Vera, Manon, Niels, Youssef, Nienke en leraren zoals Tinoen ook de pesters Justin, Remco en Sanne zijn bijfiguren. Vera is iemand waar bijna iedereen wel verkering mee wil en Vera kan met iedereen goed omgaan.

Wie is de scenarioschrijver van de film spijt?

Carry Slee
Maria PetersDick van den Heuvel
Regret!/Screenplay

Hoeveel bladzijden heeft het boek spijt?

Spijt! (boek)

Spijt!
Auteur(s) Carry Slee
Uitgegeven 1996
Pagina’s 144
ISBN-code 90-269-8864-8

Wat voor genre is de film spijt?

Kinderen
Drama
Regret!/Genres

Wat is de betekenis van spijt?

Spijt is een negatieve emotie met de wens dat men anders had gehandeld bij het besef of vermoeden dat een alternatieve handeling een beter resultaat tot gevolg had gehad.

Wie zijn de pesters?

Een pester is niets zonder zijn assistent, er moet altijd wel iemand in de buurt zijn waar hij op kan vertrouwen en die hem aanmoedigt in zijn gedrag. De meeloper heeft niet in de gaten dat hij een belangrijke fascilitator is in het pestproces.

Wie pesten Jochem in Spijt?

Jochem is een jongen die dik is en daardoor ook veel gepest wordt door medeleerlingen; voornamelijk door Remco, Justin en Sanne. Ook de klassenleraar, die gymnastiek geeft, heeft een hekel aan Jochem. Het lijkt wel of Jochem zich niets aantrekt van al dat getreiter en soms lacht hij er zelfs ook om.

Wat voor genre is de film Spijt?