Articles

Wat mag je niet doen bij een wespensteek?

Wat mag je niet doen bij een wespensteek?

Echter wanneer de zwelling van een wespensteek blijft aanhouden raden we je aan om contact te zoeken met je huisarts. Om de zwelling en pijn te verminderen van een wespensteek kun je dit koelen met ijs. Wat ook helpt is zalf met aloë vera, menthol of Calendula voor verkoeling en het tegen het brandende gevoel.

Wat te doen bij wespensteek azijn?

Wrijf de steekplek in met een vochtig aspirientje, dit verdoofd de pijn en verminderd de werking van het gif. Dep de wespensteek met azijn. Dit zorgt dat de plek niet of minder zwelt en het gif niet nog meer verspreid wordt in je lichaam.

Kan een wespensteek gevaarlijk zijn?

Elk jaar overlijden in Nederland tussen de vijf en tien mensen aan de gevolgen van een wespensteek. Die mensen hoeven volgens Oude Elberink niet per se allemaal allergisch te zijn. “Het gif van een wesp is namelijk heel toxisch en gevaarlijk omdat het direct door je huid het lichaam in wordt gespoten.”

Wat is een wespensteek?

Wat is een wespensteek? Wanneer wespen zich aangevallen of bedreigd voelen, kunnen ze je steken. Omdat de angel van een wesp geen weerhaakjes heeft, blijft deze bijna nooit achter in je huid. Zo kan dezelfde wesp je een paar keer te pakken nemen. Vervelend! Als je gestoken wordt, voel je een stekende pijn. De huid rondom de steek wordt dik en rood.

Wanneer ontstaat een allergische reactie op een wespensteek?

Soms ontstaat er een allergische reactie op een wespensteek. In dat geval zijn de symptomen veel heviger en kan er een anafylactische shock optreden, waarbij direct medisch ingrijpen noodzakelijk is. Er zijn verschillende thuisbehandelingen om de milde zwelling, roodheid en pijn die kunnen optreden na een wespensteek tegen te gaan.

Wat is de reactie op de wespen of bijensteek?

Bij een wespen- of bijensteek kunnen zich drie soorten reacties voordoen: een lokale reactie, een toxische reactie die afhangt van het aantal steken en een allergische reactie die kan uitgelokt worden door één enkele steek. De lokale reactie komt het vaakst voor.