Articles

Wat is een Rijring?

Wat is een Rijring?

De rijring De naam laat niet veel aan de verbeelding over, bij deze ring zijn de edelstenen gezet in een rij. Verschillende combinaties edelstenen worden hiervoor gebruikt. Op de foto’s staan vlnr een robijn en diamant ring, een rijring met alleen diamanten en een ring met turkoois en diamant.

Wat is de oorsprong van de trouwring?

De Egyptenaren Zo’n 5000 jaar geleden in Egypte ontstond de moderne trouwring. Naast het gebruik van primitieve materialen zoals leer, bot of ivoor, werden hier ook de eerste trouwringen gesmeed van edelmetaal zoals goud en zilver.

Wat is een Memoirering?

Bij de memoire ring worden herinneringen door de diamanten vastgelegd. Daarom is dit een zeer bijzonder sieraad. Vaak bestaat een memoire ring rondom gezet met diamanten met 3, 5, 7, of meer diamanten. Die worden aangevuld bij speciale momenten zoals een geboorte, doopsel of een huwelijk.

Wat is een Alliance ring?

Een alliance ring is een band met een rij diamanten erop. Dit kan een rij van vijf stenen zijn. Of een rij die net genoeg is om (bijna) de helft van de band te bedekken. Maar de rij diamanten kan ook helemaal rond gaan.

Hoe ziet verlovingsring eruit?

Hoe ziet een verlovingsring eruit? De klassieke vorm van verlovingsringen zijn de zogenaamde solitair ringen. Dit zijn ringen met één grote steen in een gouden of witgouden ring. Vaak is de steen die wordt gebruikt een diamant.

Welke soorten ringen zijn er?

Verschillende soorten ringen

 • Solitaire Ring / Solitair Ring. Deze ringen zijn zeer populair als verlovingsringen.
 • Three Stone Ring / Drie Steens Ring.
 • Schouder Ring / Ring met Zijstenen.
 • Eternity Ring / Alliance Ring.
 • Halo Ring / Entourage Ring.
 • Pave Ring.

Waar komt de ring vandaan?

De geschiedenis van de trouwring is mysterieus en begon aan de weelderige oevers van de Nijl bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind.

Waarom wordt de trouwring links gedragen?

De ringvinger van de linkerhand symboliseert het directe pad naar het hart van de geliefde partner. Daarom wordt vaak de verlovingsring aan de linkerhand gedragen. Zo kan de verlovingsring bij voorkeur om praktische redenen of comfortabeler zitten aan de rechter of linker hand.

Wat voor soorten ringen zijn er?

Wat voor soort verlovingsring?

We onderscheiden de volgende categorieën:

 • Solitair ring. Dit type ring wordt het meest gebruikt als verlovingsring.
 • 3 Steens ring. Dit is een ring met drie stenen op een rij, waarbij de middelste steen meestal het grootste is.
 • Ring met zijstenen (Solitaire Pave)
 • Entourage ring.
 • Pavé ring.

Wat is een entourage ring?

Bij een entourage ring wordt er in het midden van de ring een steen geplaatst en daaromheen worden nog meer kleine steentjes geplaatst. De hoeveelheid kleine steentjes verschilt per ontwerp. Dit zorgt ervoor dat een entourage ring altijd meteen in het oog springt vanwege de bijzondere glans.

Welke kleur moet een verlovingsring zijn?

Een klassieke verlovingsring bevat een kleurloze diamant. De diamantkleuren zijn onder te verdelen in de kleuren D tot en met Z. De kleur D is het meest zuiver wit. Omdat deze kleurloze diamanten erg zeldzaam zijn, zijn deze tevens erg kostbaar.