Articles

Hoeveel bloembollen bij elkaar?

Hoeveel bloembollen bij elkaar?

Er is een ezelsbruggetje om te onthouden hoe diep en hoe ver uit elkaar je bloembollen plant. Houd voor de plantafstand 3x de breedte van de bol aan, en houd voor het planten ook 3x de hoogte van de bol aan. Tulpen van 5 centimeter moeten dus 15 centimeter diep en 15 cm uit elkaar worden geplant.

Waar bloembollen planten?

Waar bloembollen planten? Bollen kun je op verschillende manieren planten: verspreid in een border, in groepjes bij elkaar, tussen het gazon of op het terras in een bloembak.

Hoe diep plant je krokussen?

Krokussen geven het mooiste resultaat als u er veel bij elkaar plant. Zorg er voor dat u de krokussen goed diep plant (10-15 cm). De knollen van de krokus zijn namelijk een lekkernij voor veel dieren zoals de kraai, ekster, muis en de haas.

Hoe plant ik krokussen?

Plant krokusbollen in volle zon of lichte schaduw Krokusbollen planten doet u in de volle zon of lichte schaduw. Om er voor te zorgen dat de krokus bol mooi tot bloei komt heeft de bol zon nodig. Voor het beste resultaat plant u de bollen dus in zonrijke grond.

Hoeveel narcissen bij elkaar?

Als u vervolgens in het voorjaar zomerbloeiers plant, kunt u zelfs tot november van kleur in de tuin genieten.De mooiste effecten krijgt u als u meerdere soorten bij elkaar plant. Bijvoorbeeld 10-15 tulpen, 7-10 narcissen en 25-50 krokussen.

Hoe vaak moeten bloembollen water?

Bloembollen-op-pot hebben behoefte aan voldoende water, dus geef ze 1 tot 2 keer per week wat water. Let erop dat je ze niet op een te warme plek in huis neerzet, want dat beperkt de bloeiduur.

Hoe kun je bloembollen planten?

Graaf een gat voor een groep bloembollen of meerdere individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine (2,5 – 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven.

Hoe en wanneer bloembollen planten?

Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Hoe eerder ze in je tuin staan, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten.

Hoe krokussen planten in gazon?

Ook als je de krokussen in het gazon wilt planten, kun je dit het beste in de herfst doen. Je kunt hiervoor het beste je gazon met een spade wat optillen en de grond onder het gazon wat losser maken voordat je de bollen in symmetrische lijnen in de grond plaatst.

Hoe plant je paasbloemen?

Narcissenbollen planten: één keer planten en klaar!

  1. Plant narcissen op een plek waar ze ten minste zes uur direct zonlicht zullen ontvangen, zelfs nadat ze zijn uitgebloeid en de bomen in de buurt in blad komen.
  2. Plant de bollen in goed gedraineerde bodem en vermijd plekken waar na een regenbui water blijft staan.

Hoe vermenigvuldigen krokussen zich?

De krokus vermeerdert zich door zelf nieuwe bolletjes aan te maken. De nieuwe bolletjes bij een krokus noem je broedbolletjes. In de herfst ontstaan ze aan de bovenkant van de bol. In het begin van de lente ontstaan hieruit nieuwe krokussen.

Hoeveel narcissen per m2?

Voor verwildering kun je 40 kleine bollen (Crocus, Scilla), 15 tot 25 middelgrote bollen (Chionodoxa, Muscari, Fritillaria meleagris, Leucojum, narcissen en tulpen) of een vijftal grote bollen (Camassia, grote alliumsoorten) per vierkante meter planten.